subota, 6. ožujka 2010.

Maine Coon



Ova slatka mačka Maine Coon je jedna od najvećih vrsta domaćih mačaka. Vrlo je inteligentna i zaigrana. Ljudi često ovakvu mačku zovu ''nježni div.''
Karakteristike:
Maine Coon mačke su vrlo velike i energične, ponekad teže oko 11-12 kilograma. Za mužjake prosječna težina je oko 6-9 kilograma, a za ženke malo manje. Mužjak može narasti na dužinu od 1 metra, a najveći rekord dužine je 121 cm. Boja najčešćeg krzna je smeđa s šarama, ali ih ima u svakakvim bojama. Boja očiju je uglavnom zelena, zeleno-zlatna ili zlatna. Plava boja očiju i varijante s jednim plavim, a drugim zlatnim okom moguće su kod mačaka s bijelom bojom krzna. Krzno im je srednje dugo i gusto, s dugim dlakama na prsima, sastoji se od dva sloja i mekano je. Imaju čupav rep, široku glavu, četvrtastu njušku, a uši su ukrašene čupercima krzna. Većina Maine Coon mačaka održava svoje krzno uredno bez pomoći vlasnika ali za bolju kvalitetu dlake preporučujem četkanje barem jedno tjedno.
Ponašanje:
Maine Coon mačke po svom ponašanju slične su psu. Obožavaju donositi stvari. Donijeti će svoju igračku, spustiti je ispred vlasnika i čekati da je vlasnik baci, kao i psi. Privržene su i često prate vlasnika u obavljanju svakodnevnih poslova.

Nema komentara:

Objavi komentar